Notícies

 • Restriccions de trànsit Restriccions de trànsit. 19 i 20 de maig 18 de maig de 2022

  A causa de les obres de la carretera, aquest dijous 19 i divendres 20 de maig, hi haurà restriccions de trànsit a la carretera de Tavertet

 • Taula de Patrimoni i Cultura 4a taula "Collsacabra Futur". Patrimoni i Cultura 10 de maig de 2022

  4a i última taula "Collsacabra Futur" a Cantoni

 • Taula 3 a. Taula "Collsacabra Futur". Economia i qualitat de vida 4 de maig de 2022

  3a. Taula de Collsacabra visió de futur a Rupit i Pruit.

 • Cicle Gaudí a Tavertet - Film Cicle Gaudí a Tavertet - Film "Libertad" 4 de maig de 2022

  Dijous 19 de maig a les 20h  a la Sala Polivalent de l'Ajuntament.

 • Taula temàtica Collsacabra de futur. "Taula de Territori i Sostenibilitat" 26 d'abril de 2022

  Segona taula temàtica del procés participatiu "Collsacabra visió de futur", aquesta vegada a Tavertet, el proper divendres 29 d'abril.

 • Calendari taules Convocatòria taules de treball "Collsacabra visió de Futur" 11 d'abril de 2022

  Es convoquen les taules temàtiques de treball sobre el procés participatiu "Collsacabra visió de Futur"

 • Logo Collsacabra visió de futur Informe qüestionari: Collsacabra, visió de futur 8 d'abril de 2022

  Informe del qüestionari ciutadà

 • Escut cvf Collsacabra visió de futur. Últims dies 25 de febrer de 2022

  Últims dies per contestar el qüestionari sobre "Collsacabra visió de futur"

 • Podòloga 9 de febrer de 2022

  El proper 28 de febrer, a les 10h, comença el servei anual gratuït de podòloga. Els recordem que cal agafar hora a l'ajuntament amb antelació: cada dimecres de 10h a 14h.

   

   

 • Servei de fisio al poble 2 de febrer de 2022

  El dijous 17 de febrer comencen les sessions de fisioterapia. Serà una sessió setmanal cada dijous fins al 16 de juny en horari de matí o tarda (consultar horari al apuntar-se).

  Com cada any, els recordem que és imprescindible reservar amb antelació a l'Ajuntament cada dimecres de 10h a 14h.

 • Collsacabra Futur 19 de gener de 2022

  Els ajuntaments de l'Esquirol, Rupit i Pruit i Tavertet obrim el procés participatiu Collsacabra visió de futur.

  Pagesia, producte local, habitatge, turisme...Volem posar aquests temes i altres damunt la taula per refelxionar, debatre i definitr conjuntament les prioritats del futur, mesures i accions per avançar cpa a escencaris desitjats.

  Ús convidem a dir-hi la vostra a través del següent qüestionari: https://ja.cat/collsacabrafutur

  Per a més informació podeu consultar el web: www.collsacabra.cat

  Coneixes algú amb dificultats amb les tecnologies? Ajuda'ls a respondre el qüestionari!

 • Mesures preventives Influença Aviària d'Alta Patogenicitat 13 de gener de 2022

  Generalitat de Catalunya

  Departament d’Acció Climàtica,

  Alimentació i Agenda Rural

  Direcció General d’Agricultura  i Ramaderia

   

  Benvolguts/des

  Us comuniquem la confirmació d’un focus d’Influença Aviària d’Alta Patogenicitat (IAAP) H5N1 en aus salvatges a les mitjanes del riu Segre, al municipi de Soses, Segrià (Lleida).

  En data 4 de gener de 2022 el Laboratori Central de Veterinària d’Algete ha confirmat la detecció del virus d’IAAP H5N1 i en la mateixa data s’ha fet la corresponent notificació al Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació a través del RASVE (Red de Alerta Sanitaria Veterinaria).

  Es tracta de 4 cignes i una cigonya localitzades pels Agents Rurals el passat 22 de desembre a les mitjanes del riu Segre al municipi de Soses, fruit de la intensificació de la vigilància passiva del Programa de Vigilància de la Influença Aviària a Catalunya.  Aquestes van ser traslladades al Centre de Recuperació de Fauna de Vallcalent on es van prendre mostres i posteriorment van ser enviades per a la seva anàlisi al CReSA.

  En tractar-se d’aus salvatges, la detecció d’IAAP no implica modificacions en l’estatus sanitari del país respecte la IA, per tant tot el territori de Catalunya manté l’estatus de lliure d’Influença Aviària i els Països Membre de la OIE no poden imposar restriccions al comerç de les aus de corral i els seus productes.

  Tanmateix, tot i que no és una mesura sanitària obligatòria en aquest cas, com a mesura de precaució s’ha establert  una zona de control (3 km) i una zona de seguiment (10 km) al voltant de la localització de les aus salvatges positives. Els Serveis Veterinaris Oficials del DACC, han realitzat visites de control a totes les explotacions d’aus de corral ubicades en aquestes zones per tal de comprovar-ne les mesures de bioseguretat i realitzar vigilància passiva.

  Important: no existeix cap restricció de moviment a les explotacions ni del municipi afectat ni propers.

  Tenint en compte la confirmació de presència d’IAAP H5N1 a Catalunya i la situació de la malaltia amb presència del virus en explotacions domèstiques a Portugal i al sud de França, des del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació es considera el risc d’introducció i circulació del virus de la IAAP, especialment el subtipus H5N1, a Espanya com a molt alt en zones d’especial risc i alt en zones d’especial vigilància, per aquest motiu s’ha decidit equiparar les mesures de bioseguretat aplicades a les zones d’especial risc, annex II (article 5.1 de l’Ordre APA/2442/2006) a les zones d’especial vigilància, annex III, de tot el territori. Addicionalment, des del Servei de Prevenció en Salut Animal del DACC,  restem pendents que en els propers dies, es publiqui una resolució per la qual aquestes mesures es faran extensives a totes les explotacions avícoles del territori de Catalunya:

  Mesures ZER i ZEV (article 5.1 APA/2442/2006)

  Prohibició ús d'aus dels ordres Anseriformes i Charadriiformes com a reclams de caça

  Prohibició cria d’ànecs i oques conjuntament amb altres especies d'aus de corral

  Prohibició de la producció i manteniment d'aus de corral a l'aire lliure ( es pot autoritzar si disposa de sistema per evitar entrada d'aus silvestres prèvia sol·licitud)

  Prohibició de donar aigua a les aus de corral procedent de dipòsits on hi puguin accedir aus silvestres (excepte si estan tractats de manera que garanteixi la inactivació del virus de la IA)

  Els dipòsits d'aigua situats a l'exterior necessaris per motius de benestar animal quedaran suficientment protegits contra les aus aquàtiques silvestres

  Prohibida la presència d'aus de corral o altres tipus d'aus captives en centres de concentració d'animals (definits a l'article 3.7 de la Llei 8/2003)

   

  Hem sol·licitat també la col·laboració del cos d’Agents Rurals per tal d’intensificar la vigilància passiva en aus salvatges a ambdues zones.

  Arran d’aquesta situació, us recordem la importància per part dels ajuntaments a instar a tots els particulars que mantenen aus de corral per autoconsum,  que comuniquin aquesta activitat a l’Oficina Comarcal del DACC corresponent.

  Així mateix, us recordem la necessitat de que feu divulgació a la ciutadania dels requeriments d’aquestes granges i de la importància i l’obligació de notificar qualsevol sospita de la malaltia.

  Es considera sospita d’IAAP l’aparició d’algun dels següents signes:

  • Disminució del consum de pinso i aigua superior al 20%.
  • Disminució en la posta superior al 5% durant més de 2 dies consecutius, sense causa justificada.                                                                                
  • Mortalitat superior al 3% durant una setmana, sense causa justificada.  
  • Qualsevol signe clínic o lesió post mortem sospitós d’ influença aviar (tos, esternuts, llagrimeig, descarrega nasal/oral, anorèxia, cianosi del cap, cresta o barbeta, edema facial, diarrea, simptomatologia nerviosa, lesions hemorràgiques, etc).  

  Us adjuntem el tríptic informatiu de les explotacions d’autoconsum.

  A continuació us proposem diverses vies de difusió que podeu tenir en compte:

  • Ban municipal.
  • Cartell d’anuncis en dependències municipals, mercat setmanal, cooperatives, comerços de venda de pinso i material per animals de granja...
  • Que la policia municipal sigui coneixedora de la instrucció i en cas que localitzin particulars amb tinença d’aus de corral, poder informar al/s propietari/s de les aus. En aquest cas, des del DACC també s’ha sol·licitat col·laboració als Agents Rurals per tal d’informar a particulars sobre la necessitat de comunicar la tinença d’aus de corral.
  • Altres sistemes que pugueu tenir establerts des de l’Ajuntament:  web, xarxes socials, publicacions municipals ...

  Agraïm la vostra col·laboració i restem a la vostra disposició per qualsevol dubte.

 • Aprovació provisional llistat d'admeos i exclosos plaça secretaria 23 de desembre de 2021

  Llistat d'admesos i exclosos del procés selectiu per a la provosió del lloc de treball de Secretaria de l'Ajuntament de Tavertet.

 • Informació Obres Carretera BV-5207 23 de desembre de 2021

  La Diputació de Barcelona està realitzant el projecte de millora de traçat, sistemes de contenció i cuneta revestida en diversos trams de la carretera BV-5207 entre l’Esquirol i Tavertet, així com el de l’itinerari per a vianants a la BV-5280 entre el Pont dels Tres Ulls i el nucli de Rupit, per garantir la seguretat dels usuaris i facilitar la mobilitat a peu en aquest tram de la carretera.

  Del 10 de novembre al 4 de febrer, exceptuant ponts i festius, el tram entre l'Esquirol i Tavertet quedarà TALLAT PER OBRES de 9h a 18h. Cal desviar-se i passar pel poble de Cantonigròs (Can Codina)

  Del 23 de desembre fins el 9 de gener (ambdós inclosos) NO ES RESTINGIRÀ EL TRÀNSIT de la carretera en el tram comprès entre l'Esquirol i Can Codina. 

 • El Morro de l'Abella TANCAT fins nou avís 15 de desembre de 2021

  El mirador del Morro de l'Abella romandrà TANCAT fins nou avís, el motiu principal essent l'augment de perillositat relacionat amb les glaçades pròpies de l'època.

  Es recorda que aquest espai forma part d'una finca privada i no està obert al públic fora de les temporades establertes.

   

 • Pujada del Pessebre a Sant Corneli 1 de desembre de 2021

  Dissabte 4 de desembre, sortida a peu de la plaça de l'esglèsia a les 10h.

  Col·locació  del pessebre, cantada de nadales i esmorzar amb coca i xocolata. 

  Organitzat per la Parroquia de Tavertet amb col·laboració de la família Puntí

 • Paradetes i Taller de Nadal 28 de novembre de 2021

  Encetem el mes de desembre amb la vista posada en les festes nadalenques!

   

  Del 4 i 5 de desembre tornen les Paredetes d'Artesania, de 10h a 14h a la Plaça de l'Església.

  El 6 de desembre vine al Taller infantil de Nadal, a les 11.30h a la sala polivalent de l'Ajuntament.

   

   

  Ús hi esperem!

Darrera actualització: 09.11.2017 | 12:43
Darrera actualització: 09.11.2017 | 12:43