Notícies

 • Cicle Cinema Gaudí a Tavertet 15 de setembre de 2021

  PER RAONS ORGANITZATIVES LA PROJECCIÓ D'AQUEST DIJOUS S'AJORNA AL DIJOUS 7 D'OCTUBRE.

 • Festa Major 4 d'agost de 2021

  Recordeu que degut a la situació COVID-19 per participar en certes activitats s'ha de fer reserva prèvia: festamajortavertet.org, on trobareu els formularis d'inscripció així com les mesures de protecció obligatòries per a cada una de les activitats programades. 

 • Consells Preventius Incendis Forestals 21 de juliol de 2021

  Sou a Catalunya, un país de clima mediterrani amb molta massa forestal. A l'estiu, la sequera eleva sovint el risc d'incendi forestal, però cal tenir en compte que aquest risc també es pot produir en períodes de sequera durant l'hivern. Per això cal tenir algunes precaucions.

  • No llenceu burilles enceses ni llumins, ni caminant ni per la finestra del cotxe.
  • Si vas al medi natural amb vehicle particular, aparca bé, sense envair camins i pistes. Cal deixar lliures les vies d’accés perquè hi puguin circular els vehicles d’emergència si fos necessari. S’ha d’aparcar als espais habilitats, i sempre fora de les finques particulars.
  • No llanceu coets, petards, focs d'artifici, globus (per exemple fanalets) o altres artefactes que continguin foc en zones de perill, ni que sigui a camp ras, ni en terrenys agrícoles ni, sobretot, en urbanitzacions envoltades per bosc.
  • No utilitzeu barbacoes que no estiguin autoritzades. Recordeu que han de ser d'obra i amb mataguspires.
  • Les cremes de residus al jardí estan prohibides, cal portar-los a l'abocador o triturar-los, i en faran compost.
  • No deixeu mai escombraries ni deixalles al bosc. Utilitzeu els serveis de recollida i els contenidors adients.
  • Elimineu les branques que toquin la façana i allunyeu de la casa les reserves de llenya.
  • Tingueu a punt eines bàsiques contra incendis (mànegues, destrals) i alguna reserva d'aigua.

   

  En situació d'emergència seguiu les informacions i les indicacions de les autoritats. Informeu-vos a través dels mitjans de comunicació social (emissores de ràdio, televisió, web, Twitter, etc.).

  Recordeu, si necessiteu ajut durant l'emergència, truqueu al 112.

 • Ajuts Socials 26 de maig de 2021

  Benvolgut/da,

  Us comuniquem que des del Consorci d’Osona de Serveis Socials i els Ajuntaments de la comarca d’Osona s’obre una convocatòria d’ajuts, que tenen per finalitat cobrir una part de les despeses dels casals, colònies, estades, activitats esportives, acampades, campus, cursos i altres activitats educatives destinades al lleure dels infants entre 3 i 16 anys que es duguin a terme durant el període d’estiu que no hi ha escola a les famílies que es trobin en situació de necessitat econòmica i social dels municipis que pertanyen al Consorci d’Osona de Serveis Socials i formen part d’aquesta convocatòria.

  Les sol·licituds es podran presentar per Internet a través de la web del Consorci http://ajuts.osonaacciosocial.cat/, directament als respectius ajuntaments de la comarca que formin part d’aquesta convocatòria, o a les oficines del Consorci de Serveis Socials d’Osona, Edifici Vicus – Av. del Mercat, 8, 3 planta – 08500 Vic. El termini per a presentar la sol·licitud, juntament amb el document d’inscripció de l’activitat, i si s’escau, del comprovant de pagament, és del 3 al 23 de juny de 2021. El comprovant del pagament es pot presentar fins al 30 d’agost.  

  Per poder tenir accés a la convocatòria, les persones beneficiàries dels ajuts han d’estar empadronats al municipi. Per concedir els ajuts es tindran en compte les següents valoracions econòmiques, descomptat un import màxim de lloguer i/o hipoteca per un valor de 450 €. Si es superen aquests llindars econòmics, tenint en compte els membres residents al domicili i els seus ingressos econòmics, la sol·licitud es denegarà.

   

   

  TRAM A

  TRAM B

  TRAM C

  Llars d’un adult

  10.096,50 €

  6.731,00 €

  4.206,80 €

  Llars d’un adult i un infant

  13.125,50 €

  8.750,30  €

  5.468,90 €

  Llars d’un adult i dos infants

  16.154,40 €

  10.769,60 €

  6.731,00 €

  Llars de dos adults

  15.144,80 €

  10.096,50 €

  6.310,00 €

  Llars de dos adults i un infant

  18.173,70 €

  12.115,80 €

  7.572,30 €

  Llars de dos adults i dos infants

  21.202,70 €

  14.135,10 €

  8.834,40 €

  Llars de dos adults i tres infants

  24.231,60 €

  16.154,40 €

  10.096,50 €

  Per cada adult no contemplat

  Per cada infant no contemplat

  + 5.048,30 €

  + 3.029,00 €

  + 3.365,50 €

  + 2.019,30 €

  + 2.103,20 €

  + 1.262,10 €

   

  Els beneficiaris del tram A hauran de complir algun dels criteris següents:

  Acreditació de família nombrosa

  Resolució de grau de dependència

  Acreditació de família monoparental

  Reconeixement d’almenys un 33% de discapacitat

  Els beneficiaris del tram B i C, si no superen els llindars econòmics, la sol·licitud serà concedida.

  Per a qualsevol aclariment restem a la vostra disposició. Podeu contactar amb el Consorci d’Osona de Serveis Socials al telèfon 93 171 00 73 de dilluns a dijous de 9:00h a 18:00h i divendres de 9:00h a 14:00h o a través de info@cssosona.cat

 • Desplegament d'Informadors al Collsacabra 1 i 2 de maig 30 d'abril de 2021

 • Panoràmica Convocatòria gestió piscina municipal 16 d'abril de 2021

  Convocatòria de licitació del contracte de la gestió externa de les instal·lacions de la piscina municipal de Tavertet

 • Arranjament i Millora del camí rural de Tavertet a Rupit 7 d'abril de 2021

  AJUNTAMENT DE TAVERTET


  Edicte d’aprovació inicial d’un projecte d’obra.


  El Ple de l’Ajuntament de Tavertet, en data 31 de març de 2021, aprovà inicialment el projecte
  d’obres “ARRANJAMENT I MILLORA DEL CAMI RURAL DE TAVERTET A RUPIT”, redactat per Tenas i Matas Arquitectes, SLP. Ascendint el pressupost d’execució del contracte (IVA inclòs) a la quantitat de dos-cents cinquanta mil euros (250.000 €).
  Aquest projectes es sotmet a informació pública durant el termini de trenta dies hàbils, mitjançant la inserció d’edictes en el Butlletí Oficial de la Província de Barcelona, en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, el tauler d’anuncis i a la seu electrònica d’aquesta corporació, durant el qual es podrà examinar i formular les al·legacions pertinents, de conformitat amb l’art. 37.2 del Decret 179/1995, de 13 de juny, pel qual s’aprova el Reglament d’obres, activitats i serveis dels ens locals.


  Tavertet, 7 d’abril de 2021.


  L’Alcalde, Albert Pardo Olmos.

 • Taller de ceràmica 7 d'abril de 2021

  Tavertet, abril 2021
  (Gratuït. Places limitades a 12 alumnes)


  Divendres 16, Dissabte 17, Divendres 23 i Divendres 30
  Horari: de 10 a 12h, al local de l’Ajuntament.
  (Si per motius de restriccions no es pot fer en aquestes dates, es posposarà)

  Iniciació a la ceràmica:

  És un taller d'iniciació a la ceràmica on construirem peces amb motllo, xurros, planxes o
  modelat; les decorarem amb òxids, esmalts i altres tècniques decoratives, i les courem.
  De manera que ens emportarem a casa la nostra creació: utilitària (bols, gerres, plats, tasses,
  etc); decorativa( gerros, centres, joies etc); i/o artística (escultura, mural...).


  Per apuntar-se, i més informació: Ajuntament de Tavertet


  Organitza:
  Ajuntament de Tavertet

 • Desplegament d'Informadors ambientals al Collsacabra durant la Setmana Santa 31 de març de 2021

  Els propers 2,3 i 4 d'abril s'activa un grup d'informadors ambientals a les principals carreteres d'accés i espais naturals del Collsacabra per acompanyar els visitants. 

  En previsió d'un alt volum de visites i per evitar les escenes de desboradament i l'impacte social i ambiental viscut l'estiu i l'octubre de l'any passat sobre el territori, els tres ajuntaments del Collsacabra han acorda't un desplegament d'informadors ambientals en els dies amb més previsió d'afluència de Setmana Santa.

  El projecte de present i futur del territori es basa en una oferta d'ecoturisme amb una voluntat d'acollida en acord amb la capacitat real del Collsacabra, evitant posar pressió innecessària als paratges que configuren la identitat intrínseca del Collsacabra i el Cabrerés, així com la població resident.

  El dispositiu que s'activa com a prova pilot al Collsacabra els dies 2,3,4 d'abril de 10h a 15h ha estat acordat amb les diferents administracions. Les tres alcaldies dels pobles de l'Esquirol, Tavertet i Rupit es van reunir amb el cap dels Mossos d'Esquadra de VIc i la cap de l'URMA dels Mossos d'Esquadra de Manresa per tal de consensuar el desplagament.

  L'objectiu és prevenir, informar i sensibilitzar. Es vol fer un acompanyament el visitant pel territori i minimitxar les retencions de trànsit en els punts més critics i hores habituals. Els informadors reforçats per Protecció Civil i altres informadors presents als accessos del Morro de l'Abella de Tavertet i La Foradada de Cantonigròs es col·locaran en dos putns de la carretera del C-153, el primer a l'alçada de St Marti Sescorts i el segona a l'alçada de l'Esquirol. Punts informatius on els visitants podran consultar aforaments als diferents aparcaments i espais naturals.

  L'ecoturisme lligat al benestar ambiental forma part d'un projecte més global present i futur del Collsacabra, és per això que es vol facilitar experiències ecoturístiques de qualitat i preservar els valors naturals del territori, així com el benestar de la població local.

   

Darrera actualització: 09.11.2017 | 12:43
Darrera actualització: 09.11.2017 | 12:43