Desplegament d'Informadors ambientals al Collsacabra durant la Setmana Santa

Dimecres, 31 de març de 2021 a les 00:00

Els propers 2,3 i 4 d'abril s'activa un grup d'informadors ambientals a les principals carreteres d'accés i espais naturals del Collsacabra per acompanyar els visitants. 

En previsió d'un alt volum de visites i per evitar les escenes de desboradament i l'impacte social i ambiental viscut l'estiu i l'octubre de l'any passat sobre el territori, els tres ajuntaments del Collsacabra han acorda't un desplegament d'informadors ambientals en els dies amb més previsió d'afluència de Setmana Santa.

El projecte de present i futur del territori es basa en una oferta d'ecoturisme amb una voluntat d'acollida en acord amb la capacitat real del Collsacabra, evitant posar pressió innecessària als paratges que configuren la identitat intrínseca del Collsacabra i el Cabrerés, així com la població resident.

El dispositiu que s'activa com a prova pilot al Collsacabra els dies 2,3,4 d'abril de 10h a 15h ha estat acordat amb les diferents administracions. Les tres alcaldies dels pobles de l'Esquirol, Tavertet i Rupit es van reunir amb el cap dels Mossos d'Esquadra de VIc i la cap de l'URMA dels Mossos d'Esquadra de Manresa per tal de consensuar el desplagament.

L'objectiu és prevenir, informar i sensibilitzar. Es vol fer un acompanyament el visitant pel territori i minimitxar les retencions de trànsit en els punts més critics i hores habituals. Els informadors reforçats per Protecció Civil i altres informadors presents als accessos del Morro de l'Abella de Tavertet i La Foradada de Cantonigròs es col·locaran en dos putns de la carretera del C-153, el primer a l'alçada de St Marti Sescorts i el segona a l'alçada de l'Esquirol. Punts informatius on els visitants podran consultar aforaments als diferents aparcaments i espais naturals.

L'ecoturisme lligat al benestar ambiental forma part d'un projecte més global present i futur del Collsacabra, és per això que es vol facilitar experiències ecoturístiques de qualitat i preservar els valors naturals del territori, així com el benestar de la població local.

 

Darrera actualització: 31.03.2021 | 20:58