inici cercador formulari de contacte mapa del web
Tavertet
Municipi > Tavertet
Municipi agradable i acollidor, digne de ser contemplat i admirat per la bellesa del mateix poble i per l’atractiu dels seus paratges. Es diu que s’hi respira l’aire més pur de Catalunya, però sens dubte el més espectacular són les cingleres que limiten amb la vall del Ter. Des de Tavertet es poden fer nombroses sortides i itineraris entre el Collsacabra, la Vall de Sau i les Guilleries.

Tot el poble és declarat Bé d’Interès Cultural, amb un nucli urbà que conserva quaranta cases bastides entre els segles XVII i XVIII.

Té monuments romànics: l’església de Sant Cristòfol (s. XI-XVI), situada dins del poble; Sant Corneli, ermita situada al cim d’un petit puig als afores, és damunt d’un assentament prehistòric; Sant Bartomeu Sesgorgues (s. XII-XVII-XVIII), a sobre l’engorjat de la riera de les Gorgues, i Santa Cília (s. XI), gairebé en ruïnes. La masia de la Torre té una torre de guaita perqué és gòtica (s. XIII-XIV). Sant Miquel de Sorerols, del segle XI, és un bell exemple d’església.


Cingles


Al principi del segle XIX comptava amb més de 500 hab, que anaven disminuint progressivament, tot i una petita revifalla a la primera meitat del segle XX. A partir de 1970, s'acusa el despoblament fins a arribar el 1981 a la xifra de 97 hab. L'augment dels últims anys és molt més lleu i el 1991 constaven 132 hab., 107 al poble de Tavertet i 25 a Sant Bartomeu Sesgorgues.

TURISME A TAVERTET
Seu electrònica
replica watches
Air Max 2016
Air Max pas cher
Ajuntament de Tavertet - Jaume Balmes, s/n - 08511 Tavertet - T: 93-8565079 - F: 93-8565079 -
Avís legal | Credits | Accessibilitat