Festa Major i la Covid19

Dijous, 23 de juliol de 2020 a les 00:00

Aquest any l'actual situació de pandèmia obliga a programar una Festa Major diferent.

 

Les autoritats sanitàries han marcat unes directives clares per l'organització d'activitats culturals i esportives.  sent obligació de cada ajuntament vetllar perquè es compleixin.

Totes les activitats que s'organitzin fins que no s'acabi aquesta situació de pandèmia, han de fer-se mantenint el distanciament social d'un metre i mig equivalent a 2,5 m² per persona (en cas d'esforç físic aquesta distància s'ha d'augmentar) i si això per la naturalesa de l'activitat no és possible l’ús de mascareta és obligatori.També s'ha de realitzar higiene de mans i dels objectes que es manipulin i evitar les aglomeracions de persones.

Això fa inviable o molt complicat l'organització d'alguns dels actes que tradicionalment formaven part de la programació de la Festa Major, ja que tots s'hauran de realitzar amb estrictes mesures de seguretat per evitar contagis; d'altres hauran de canviar de format, com per exemple, el ball o les sardanes.

Aquest any per culpa de la crisi econòmica produïda per la pandèmia fa que moltes empreses que hi donaven suport econòmic per mitjà de la publicitat inserida al programa, no estiguin en situació de fer aquesta aportació,per tant, hem d'apel·lar més que mai a la vostra generositat, per compensar aquesta mancança d'ingressos, i per això,us demanem que en funció de les vostres possibilitats feu la màxima aportació econòmica que us pugueu permetre, col·laboració que se us demanarà en fer-vos a mans el programa.

Aprofitem per informar-vos quins són els actes que ara com ara pensem que podran formar part del programa de la Festa Major, així com d'algunes de les mesures de seguretat sanitària que s'hauran de respectar, tot i que s'està treballant per trobar fórmules que permetin afegir-n'hi algun més:

El dissabte 15 d’agost

 • La sardinada: Les inscripcions s'hauran de fer per unitats de convivència habitual i es tancaran el diumenge abans, per tal de tenir temps d'assignar les taules i distribuir-les mantenint les distàncies de seguretat.Oportunament se us informarà de quina manera us podeu inscriure.

El dijous 20 d’agost

 • El Ping-Pong:Es mantindrà amb el seu format habitual però amb estrictes mesures d'higiene dels participants i dels materials de joc, amb el públic distanciat com a mínim 2,5 m dels jugadors i de les taules, amb l'ús obligatori de la mascareta (si no fa vent, es farà a l'aire lliure).
 • El joc de nit:Se substitueix per una projecció de cinema per totes les edats: El Rei Ruc.

El divendres 21 d’agost

 • El pregó: Aquest any es vol que els protagonistes siguin els nens, que prou malament ho han passat durant el confinament.Es farà a la tarda en horari infantil, i estarà conduït per un personatge sorprenent que farà que el pregó es converteixi en un gran espectacle participatiu per totes les edats.
 • Les Havaneres: A la nit amb rom cremat i les mesures higièniques habituals.

El dissabte 22 d’agost

 • La Xocolatada: Serà servida per l'organització en gots tèrmics i la coca es donarà envasada. S'haurà de respectar escrupolosament el distanciament social; la utilització de la mascareta és obligatòria quan no sigui possible mantenir-lo; també s'oferirà gel hidroalcohòlic pel rentat de mans.
 • Animació infantil: Amb horari encara per definir.Els infants seguiran sent els protagonistes de la festa.
 • El Ball de Festa Major: Si la Generalitat no aixeca la prohibició dels balls,es convertirà en un Concert de nit.

El diumenge 23 d’agost

 • Passejada de Gegants:En sortir de Missa, es realitzarà la passejada que serà més curta que altres anys i amb l’obligació de qui vulgui participar-hi de l’ús de mascareta.La Colla Gegantera prendràtotes les mesures de seguretat per protegir la salut dels geganters i dels músics.
 • A continuació: Concert vermut de sardanes.
 • A la tarda el tradicional BINGO, amb ús obligatori de mascareta.S'ha de portar un bolígraf o equivalent de casa perquè es faran servir cartons no reutilitzables; amb higiene de mans obligatòria a l'entrada i es demana portar suficients monedes per evitar haver de donar canvi i manipular bitllets.

Com Alcalde de Tavertet aprofito per demanar-vos la màxima cura en el compliment de les mesures sanitàries decretades per la Generalitat de Catalunya.Penseu que encara que l'entorn privilegiat de Tavertet ens pot donar una falsa sensació de seguretat, el risc de contagi segueix sent elevat i les conseqüències poden ser molt greus.És per això, que les autoritats sanitàries del país ens demanen a tots la màxima responsabilitat en les nostres relacions del dia a dia i la màxima prudència en organitzar activitats i actes culturals o festius.

Us desitjo a tots i totes que tingueu un bon estiu.Gaudiu de Tavertet i del seu entorn;participeu enles activitats que s'hi organitzen i tingueu molt bonaFesta Major.

Darrera actualització: 23.07.2020 | 12:47